fbpx

Wat zijn de voordelen van een stalen poort voor je tuin, oprit of garage?

Je woning beveiligen is belangrijk. Maar het oog wil uiteraard ook wat en je wil dit zo esthetisch mogelijk doen voor jezelf en je buren. Een stalen tuinpoort is hiervoor dé optie. Ze bieden een verscheidenheid van voordelen zoals duurzaamheid, veelzijdigheid, en laag onderhoud. In deze blogpost kom je meer te weten over de voordelen van stalen metalen poorten en waarom ze een verstandige investering zijn voor jouw woning.

stalen-poort

Voordelen van stalen poorten.

Duurzaamheid en sterkte van een stalen poort.

Stalen metalen poorten staan bekend om hun duurzaamheid en sterkte, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor buitentoepassingen. Ze zijn bestand tegen zware weersomstandigheden en zijn na verloop van tijd bestand tegen slijtage. Stalen poorten hoeven niet geschilderd of gebeitst te worden in tegenstelling tot houten poorten en zijn bestand tegen roest en corrosie, waardoor ze een duurzame investering voor je woning vormen. Bovendien, zijn de metalen poorten gemakkelijk schoon te maken met enkel zeep en water.

Eindeloze keuzes aan design van een stalen poort.

Stalen metalen poorten kunnen zorgen voor een enorme uitstraling van je woning. Ze creëren een grote ingang en brengen je oprijlaan tot een hoger niveau. Staal is een zeer veelzijdig materiaal dat kan worden gevormd in een breed scala van ontwerpen en stijlen, waardoor u de vrijheid heeft om uw poort aan te passen zodat dit perfect past bij je woning. Ga je voor een strakke en moderne look of eerder een elegante, sierlijke of industriële look? De mogelijkheden zijn eindeloos en zorgen voor een verzorgde uitstraling. Heb je zelf een idee of laat je je graag inspireren? Dan kijken wij graag met onze ontwerpers naar de mogelijkheden voor jouw poort.

Het belang van veiligheid en privacy van een stalen poort.

Stalen poorten bieden een hoog niveau van veiligheid en privacy. Ze zijn enorm sterk en houden ongewenste bezoekers succesvol buiten. Je kan kiezen voor open of gesloten stalen poorten met elk zijn effect op je privacy. 

Extra comfort dankzij een automatische poort.

Als je echt voor comfort wil gaan, dan kan je voor de plaatsing van een automatische poort kiezen. Je hoeft dan niet meer zelf de poort op te heffen of open te duwen. Door te kiezen voor een automatische poort maak je het leven net weer dat tikkeltje aangenamer. Zo heb je niet alleen meer privacy maar ook een verhoogd veiligheidsgevoel. 

Samenvattend, zijn stalen en metalen poorten voor openlucht een slimme investering. Ze bieden duurzaamheid, veiligheid, laag onderhoud, en stijl aan. Met een waaier van beschikbare ontwerpen en afwerking, kan jouw stalen poort worden ontworpen om je woning tot een nieuw niveau te brengen.

Welke soorten stalen poorten zijn er?

De twee meest voorkomende tuin- of garagepoorten zijn:


De draaipoort

Een draaipoort open je naar binnen of naar buiten. Hierbij moet je oppassen dat je voldoende ruimte over hebt om je poorten open te doen. Je kan hier kiezen voor een enkele draaipoort of vleugelpoort of een dubbele.

De schuifpoort

In tegenstelling tot een draaipoort heb je voor een schuifpoort weinig ruimte nodig in de diepte. De poort schuif namelijk gewoon open en je neemt weinig ruimte in beslag in de diepte. In de breedte moet je dan weer wel de ruimte hebben aangezien je plaats moet hebben om de poort te verschuiven. Je kan kiezen voor een schuifpoort uit één deel of uit twee delen. Heb je een grote opening? Dan is het raadzaam te kiezen voor een schuifpoort op rail.

Naast een schuifpoort op rail kan je ook opteren voor een zwevende of vrijdragende schuifpoort. Deze wordt meestal gekozen indien je een kleinere afstand moet overbruggen. Door een loopprofiel op wielen lijkt je schuifpoort te zweven en krijg je een mooi effect.

Een prijs op maat voor je metalen poort.

Benieuwd hoeveel jouw unieke project op maat kost? Wij maken graag een vrijblijvende offerte. Contacteer ons of kom eens langs in de showroom voor meer informatie. Nieuwsgierig naar onze reeds gerealiseerde projecten? Bekijk al onze realisaties en laat je inspireren!

Ducanox_vleugelpoort

Voordelen stalen poort voor je tuin, oprit of garage

Wat zijn de voordelen van een stalen poort voor je tuin, oprit of garage? Je woning beveiligen is belangrijk. Maar het oog wil uiteraard ook wat en je wil dit zo esthetisch mogelijk doen voor jezelf...
Ducanox_kwartslag-trap

Kwartslag trap

Laat je inspireren door de kwartslag trappen van Ducanox De kwartslag trap, wat is het?  Een kwartslag trap is een trapontwerp waarbij de treden 90 graden gedraaid zijn ten opzichte van de...
taatsdeur-pivotdeur-Ducanox

Hoe een taatsdeur je interieur net dat tikkeltje extra geeft

Hoe een taatsdeur je interieur nét dat tikkeltje extra geeft Eerst en vooral, wat is dat nu juist een taatsdeur? En waarom is het de trend van het moment? Een taatsdeur wordt ook wel een pivotdeur...
Ducanox_home_zelfontworpen

De beste inspiratie voor moderne trappen en design trappen

De beste inspiratie voor moderne en design trappen. Een modern interieur is kenmerkend door eenvoud en strakke lijnen. Een moderne trap kan hierin veel bijdragen en kan je woning tot een hoger...
trapleuning met led-verlichting ingebouwd

De voordelen van LED-verlichting in jouw trapleuning

De voordelen van LED-verlichting in jouw trapleuning. Een trapleuning met LED-verlichting is een geweldige manier om uw trap een moderne en stijlvolle uitstraling te geven. Het zorgt voor een...