fbpx

op maat gemaakt     |     productie in eigen atelier     |     17 jaar ervaring

op maat gemaakt

productie in eigen atelier

17 jaar ervaring

Het kiezen van de juiste stalen binnendeur: een gids.

Stalen deuren zijn een immens populaire keuze voor zowel nieuwbouw als gerenoveerde woningen vanwege hun moderne look en uitstraling. De zwarte stalen binnendeur met glas is de meest voorkomende. Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van een stalen binnendeur? Wat zijn de voordelen en welke materialen kies je? Je leest het in deze blog.

stalen-deur

4 voordelen van een stalen binnendeur

Een eerste reden voor het kiezen van een stalen binnendeur is de stijl en uitstraling. Omwille van de slanke zwarte profielen krijg je een minimalistische strakke look die bijna in elk interieur past. Het geeft meteen een stijlvolle uitstraling aan elke ruimte zonder grote renovatiewerken. 

Als tweede laat een stalen binnendeur met glas veel licht binnen. Terwijl je bij een standaard houten deur de ruimte volledig afsluit, ga je met een stalen binnendeur gecombineerd met glas net een ruimtelijk gevoel geven en natuurlijk licht binnenlaten.

Ten derde zijn stalen deuren enorm veelzijdig. Stalen deuren zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, met rechte of afgeronde profielen en een verscheidenheid aan glassoorten. Ze kunnen worden uitgevoerd als draai- of schuifdeur, afhankelijk van je voorkeur en interieur en worden door ons op maat voor jou getekend.

Als vierde kies je resoluut voor duurzaamheid. Stalen deuren gaan een levenlang mee, zijn ontzettend duurzaam en hebben weinig onderhoud nodig. Ze zullen er zonder veel moeite jarenlang even goed blijven uitzien. Handig toch!

Welke soorten stalen binnendeuren zijn er?

Je kan kiezen uit verschillende opties afhankelijk van je smaak en ruimte:

    1. Taatsdeuren of pivotdeuren draaien om een as in de vloer en het plafond, waardoor ze ideaal zijn voor grotere openingen. Ze zijn langs beide kanten te openen en creëren een minimalistische en strakke look aangezien er geen kozijn rond zit.
    2. Scharnierdeuren hebben scharnieren aan de zijkant van het deurkozijn. Dit is de meest voorkomende stalen binnendeur. 
    3. Schuifdeuren bewegen horizontaal langs een rail en worden vaak gebruikt als binnendeur in smalle ruimtes of daar waar de ruimte voor draaideuren beperkt is. Je kan kiezen om een soft-close systeem te installeren zodat je deur zachtjes sluit.
    4. Harmonicadeuren of vouwdeuren bestaan uit meerdere panelen die naar binnen of naar buiten vouwen, perfect voor ruimtes die zowel openheid als privacy vereisen.
    5. Wil je enkel je ruimte afsluiten en toch licht behouden? Dat kan perfect met een stalen scheidingswand.

Welk soort metaal gebruik ik best voor een stalen binnendeur?

Kies je nu best voor staal of aluminium?

Een stalen deur gaat enorm lang mee en is uiterst onderhoudsvriendelijk. Tegenwoordig zijn stalen kozijnen ook goed geïsoleerd. Aluminium gaat iets minder lang mee dan staal maar is lichter van materiaal. Afhankelijk van jouw project kunnen we bekijken welk materiaal ideaal is voor jouw woning.

Trends in binnendeuren in 2023 

De meest voor de hand liggende en populaire keuze voor een stalen deur met glas is nog steeds een model met drie gelijke vlakken die afgescheiden worden door zeer smalle zwarte profielen. Echter zien we wel wat veranderingen in aanvragen de laatste tijd wat betreft vakverdeling. Steeds vaker kiezen onze klanten ook voor een ongelijke vakindeling die goed past bij een modern interieur en uniek is. Bij hoge stalen deuren kies je beter voor 4 vakken om de hoogte te benadrukken. Bij een lagere deur is een tweevaksverdeling vaak mooier.

De stalen buitendeur

 Stalen deuren komen ook steeds vaker voor als buitendeuren, bijvoorbeeld voor voordeuren, tuindeuren of deuren voor je veranda. Zo kan je zorgen de je de elegantie en stijlvolle profielen van jouw binnendeur verder zet in je woning.

Waarom een stalen binnendeur op maat?

Een stalen binnendeur wordt altijd op maat gemaakt met de juiste materialen. Dit is nodig om ervoor te zorgen je deur goed sluit en jarenlang meegaat. Het volledig op maat maken van je stalen binnendeur zorgt ervoor dat wij samen een ontwerp kunnen uittekenen en we een volledig unieke deur naar jouw smaak kunnen ontwerpen. Benieuwd naar een prijs op maat voor jouw ideale deur? Vraag je offerte aan.

Kortom, stalen deuren vormen een unieke en stijlvolle aanvulling in elk type interieur. Ze kunnen volledig naar wens gemaakt en bewerkt worden en worden zorgvuldig geplaatst zodat je er nog jarenlang geniet van kan hebben en ze een uitstekende investering zijn.

WIM HENDRICKXWIM HENDRICKX
10:13 08 Jun 22
Zeer mooie showroom ,zeer mooi materiaal en geplaatst door vakmensen.Top
Danny VermeulenDanny Vermeulen
05:13 19 May 22
Heel vriendelijk onthaal en met zeer goede kennis van hun producten.Mooie toonzaal.Ze nemen er ook de tijd voor de nodige uitleg.
Salina PeetermansSalina Peetermans
15:34 18 May 22
Super tevreden! Mooie toonzaal, verkoper die weet waarover hij praat! Deur is mooi afgewerkt en netjes geplaatst. 10 jaar garantie, veel meer als op andere plekken!
Mieke ColemontMieke Colemont
09:39 20 Feb 22
Van het begin tot het einde een zeer goede service! Steeds bereikbaar, goede opvolging van de werkzaamheden, top plaatsing, ... kortom een echte aanrader voor goed vakmanschap!
Damien WalgraveDamien Walgrave
10:00 12 Feb 22
Meedenken en over het ontwerp - Tijdige levering - Perfecte afwerking - Vriendelijke plaatsing - Alles netjes achtergelaten - Factuurbedrag zoals in de offerte (geen verborgen kosten) - 5 sterren !
Sara WyndaeleSara Wyndaele
19:17 03 Feb 22
Super service, top kwaliteit, top team.Blij met het resultaat 😍Een echte aanrader!
Danny SempelsDanny Sempels
17:06 01 Feb 22
Ook al hadden we slechts een kleine vraag/probleem, we werden goed geïnformeerd en snel verdergeholpen. Een extra bonus was de erg mooie afwerkingsgraad van de handgreep en voortreffelijke plaatsing. Zeker aan te bevelen.
Erwin GermeysErwin Germeys
16:35 31 Jan 22
Een stalen deur gekocht.Van bij aanvang zeer aangenaam contact en zeer goede opvolging!Alle afspraken van opmeting tot plaatsing perfect nagekomen.De deur ziet eruit als een pareltje, door echte vakmensen gemaakt en geplaatst.Als je op zoek bent naar echte prijs/kwaliteit een aanrader!
Kim De WagterKim De Wagter
18:14 27 Jan 22
Giuliano en zijn ploeg leveren maatwerk op topniveau. Van ontwerp, productie tot plaatsing met de grootste zorg gedaan. Met een prachtig eindresultaat! Bedankt mannen!
Sally vertessenSally vertessen
15:11 16 Jan 22
Top bedrijf! Top kwaliteit! Top resultaat!Super blij met de geplaatste materialen, ook service was zoals het moest zijn. Een aanrader.
Niels Van WinckelNiels Van Winckel
10:10 28 Feb 20
Ducanox levert kwalitatief en knap werk, een echte aanrader!
petra daemenpetra daemen
15:59 20 Feb 20
In twee woorden : gedreven vakmanschap. Afspraken werden nagekomen, resultaat was perfect. Hier haalt men nog eer uit zijn werk!
Philippe TielensPhilippe Tielens
04:16 22 Aug 18
Top bedrijf ! Mooie afwerking...
Rita PetitjeanRita Petitjean
19:31 06 Feb 16
Super service! Super vriendelijk! Zeker een aanrader.
js_loader