fbpx

op maat gemaakt     |     productie in eigen atelier     |     17 jaar ervaring

op maat gemaakt

productie in eigen atelier

17 jaar ervaring

Is een zwevende trap de juiste trap voor jouw interieur?

Als er iets is dat je interieur in 1 oogopslag klasse en uitstraling kan geven dan is het wel een zwevende trap.

zwevende trap

Een blikvanger in huis 

Een zwevende trap wordt ook wel een vrijdragende trap genoemd en is verankerd met één zijde aan de muur wat het zwevend effect geeft. Je creëert hiermee een magisch spel van licht en ruimte dat perfect past in een strak en minimalistisch design interieur maar evengoed in een industrieel interieur. Plaats je een trap in een hal of open ruimte waarin deze een prominente plaats zal opnemen? Dan kan een zwevende trap dé oplossing zijn om de ruimte meer karakter en klasse te geven.

Wat met de trapleuning?

Meestal hebben zwevende trappen geen trapleuning om het minimalistische karakter zoveel mogelijk te behouden. Maar door middel van een strakke stalen trapleuning of glazen balustrade kan dit perfect gecombineerd worden. Zo kan je toch de veiligheid garanderen.

Aan welke vereisten moet de draagmuur voldoen?

Voor het plaatsen van een zwevende trap moet je dragende muur wel aan een paar vereisten voldoen. Zo moet deze dik genoeg zijn om de constructie te dragen. Doorgaans gaan wij uit van minstens 20 cm dikte, maar soms kan je al vanaf 15 cm een zwevende trap plaatsen. Ook moet deze uit het juiste materiaal bestaan. Zo kan je geen zwevende trap plaatsen in een muur met holle bakstenen of bestaande uit hout of gipsplaat. 

Welke soorten afwerkingen zijn er?

Zwevende trappen zie je het vaakst afgewerkt met hout, maar kan evengoed uit staal bestaan. Staal kies je als je gaat voor een ultiem minimalistisch karakter of industriële look. Houten bekleding kies je eerder als je meer warmte wil toevoegen maar let op, hier heb je ook meer onderhoud aan dan staal. Welke afwerking je ook verkiest, er zijn verschillende opties mogelijk en ze zorgen allemaal voor een echte blikvanger voor jouw thuis!

Had je graag persoonlijk advies omtrent een zwevende trap in je interieur? Neem snel contact met ons op en we komen bij je langs.

WIM HENDRICKXWIM HENDRICKX
10:13 08 Jun 22
Zeer mooie showroom ,zeer mooi materiaal en geplaatst door vakmensen.Top
Danny VermeulenDanny Vermeulen
05:13 19 May 22
Heel vriendelijk onthaal en met zeer goede kennis van hun producten.Mooie toonzaal.Ze nemen er ook de tijd voor de nodige uitleg.
Salina PeetermansSalina Peetermans
15:34 18 May 22
Super tevreden! Mooie toonzaal, verkoper die weet waarover hij praat! Deur is mooi afgewerkt en netjes geplaatst. 10 jaar garantie, veel meer als op andere plekken!
Mieke ColemontMieke Colemont
09:39 20 Feb 22
Van het begin tot het einde een zeer goede service! Steeds bereikbaar, goede opvolging van de werkzaamheden, top plaatsing, ... kortom een echte aanrader voor goed vakmanschap!
Damien WalgraveDamien Walgrave
10:00 12 Feb 22
Meedenken en over het ontwerp - Tijdige levering - Perfecte afwerking - Vriendelijke plaatsing - Alles netjes achtergelaten - Factuurbedrag zoals in de offerte (geen verborgen kosten) - 5 sterren !
Sara WyndaeleSara Wyndaele
19:17 03 Feb 22
Super service, top kwaliteit, top team.Blij met het resultaat 😍Een echte aanrader!
Danny SempelsDanny Sempels
17:06 01 Feb 22
Ook al hadden we slechts een kleine vraag/probleem, we werden goed geïnformeerd en snel verdergeholpen. Een extra bonus was de erg mooie afwerkingsgraad van de handgreep en voortreffelijke plaatsing. Zeker aan te bevelen.
Erwin GermeysErwin Germeys
16:35 31 Jan 22
Een stalen deur gekocht.Van bij aanvang zeer aangenaam contact en zeer goede opvolging!Alle afspraken van opmeting tot plaatsing perfect nagekomen.De deur ziet eruit als een pareltje, door echte vakmensen gemaakt en geplaatst.Als je op zoek bent naar echte prijs/kwaliteit een aanrader!
Kim De WagterKim De Wagter
18:14 27 Jan 22
Giuliano en zijn ploeg leveren maatwerk op topniveau. Van ontwerp, productie tot plaatsing met de grootste zorg gedaan. Met een prachtig eindresultaat! Bedankt mannen!
Sally vertessenSally vertessen
15:11 16 Jan 22
Top bedrijf! Top kwaliteit! Top resultaat!Super blij met de geplaatste materialen, ook service was zoals het moest zijn. Een aanrader.
Niels Van WinckelNiels Van Winckel
10:10 28 Feb 20
Ducanox levert kwalitatief en knap werk, een echte aanrader!
petra daemenpetra daemen
15:59 20 Feb 20
In twee woorden : gedreven vakmanschap. Afspraken werden nagekomen, resultaat was perfect. Hier haalt men nog eer uit zijn werk!
Philippe TielensPhilippe Tielens
04:16 22 Aug 18
Top bedrijf ! Mooie afwerking...
Rita PetitjeanRita Petitjean
19:31 06 Feb 16
Super service! Super vriendelijk! Zeker een aanrader.
js_loader