fbpx

op maat gemaakt     |     productie in eigen atelier     |     18 jaar ervaring

op maat gemaakt

productie in eigen atelier

18 jaar ervaring

Metalen trappen op maat

Steeds vaker kiezen mensen voor een metalen trap in staal of inox. Een trap wordt intensief gebruikt en dient daarom duurzaam te zijn. Staal is hiervoor het perfecte materiaal. Bovendien is het erg veelzijdig en stijlvol. 

Laat je creativiteit los en ontwerp samen met ons een unieke en exclusieve eyecatcher met karakter. Als dé specialist in stalen en inox trappen helpen wij jouw droomtrap te realiseren. Hierbij besteden we de grootste zorg aan kwaliteit én afwerking. 

Een stalen of inox trap?

Je kan kiezen uit staal of inox, elk met zijn voordelen. Beiden zijn ontzettend sterk, duurzaam en krasbestendig. De keuze voor inox of staal is zeer persoonlijk en afhankelijk van jouw voorkeuren. Bij inox kan je kiezen voor een glanzende of matte uitvoering maar is vaak ook iets duurder. Staal geeft je dan weer meer vrijheid wat betreft de afwerking, je kan namelijk eender welke RAL-kleur kiezen. Beide materialen vragen zeer weinig onderhoud doorheen de jaren.

Een stalen of metalen trap heeft een grotere draagkracht en kan een echte pièce de résistance zijn in elk type interieur dankzij zijn veelzijdigheid. Vroeger zag je stalen trappen voornamelijk in industriële interieurs omwille van de robuuste uitstraling. Vandaag zie je stalen trappen echter meer en meer in moderne interieurs omwille van de fijne, strakke opbouw.

Ben je op zoek naar een exclusieve trap? Staal kan ook gebogen worden waardoor je speciale en meer complexe vormen kan ontwerpen.

Soorten metalen trappen

Stalen trappen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, waardoor we voor elke ruimte een oplossing hebben: 

  • De meest voorkomende trap is een rechte trap of steektrap. Deze past vrijwel in elke woning en is eenvoudig te plaatsen. Met stalen of houten traptreden, alles is mogelijk. 
  • Moet je trap een hoek maken, dan kies je voor een bordestrap of kwartslagtrap. Deze vorm zal 2 steektrappen met elkaar verbinden via 1 of meer tussenplatformen (bordessen) of verdreven treden waar de trap vaak van richting verandert en bijvoorbeeld een hoek maakt van 90°. 
  • Stalen spiltrappen of draaitrappen draaien rond een centrale spil of trapboom waardoor ze een spiraalvormige opbouw hebben. 
  • Tenslotte is er de zwevende trap in staal. Die wint aan populariteit omwille van zijn strakke, esthetische look. Hierbij is er bij de zwevende trappen vaak aan één zijde geen draagconstructie en worden de treden bevestigd tegen of in jouw muur. Een belangrijke voorwaarde hier is dat je muur sterk genoeg moet zijn om de draagkracht op te vangen. 

Je kan ervoor kiezen om je trap volledig in staal af te werken of dit te combineren met andere materialen zoals houten treden, roosters, traanplaten en veel meer. Het voordeel van staal is dat je veel kanten op kan op vlak van personalisatie en stijl. 

Soorten afwerking en trapleuningen

Staal of inox kan op verschillende manieren behandeld worden, waardoor het in elke stijl toepasbaar is, van modern tot landelijk. Laat het staal bijvoorbeeld poederlakken, galvaniseren, stralen of verzinken.

Poederlakken is geschikt voor zowel binnen als buiten. Het is veel duurzamer dan natlakken en kan in elke gewenste RAL-kleur. Verzinken is een goede optie voor buitentrappen omdat het goed beschermt tegen corrosie en niet gaat afbladderen. Inox kan je dan weer glasparelstralen of schuren op verschillende manieren waardoor het er perfect glad en gaaf uitziet. Afhankelijk van jouw doel kijken we samen naar de beste optie voor jouw trap en interieur. 

Een trap is niet compleet zonder trapleuningen of balustrade. Die draagt niet alleen bij aan het uitzicht, maar verhoogt ook de veiligheid. Op vlak van materialen en afwerking is hier alles mogelijk. Tip: laat je trap nog meer schitteren door ledverlichting in je leuning in te bouwen.  

Metalen buitentrappen

Wij ontwerpen, maken en plaatsen trappen voor binnen en buiten. Ben je op zoek naar een metalen buitentrap? Ook dan kan je bij ons terecht.

Een plaatsing zonder zorgen

Als specialist in stalen trappen op maat gaat onze grootste aandacht steeds uit naar de kwaliteit van het materiaal en laswerk, maar ook naar de zorgvuldige, tijdige en nette plaatsing bij jou thuis. Wij staan bekend voor de grote zorg waarmee we jouw trap en woning behandelen. We laten alles piekfijn achter. Zo kan je meteen van je nieuw staaltje design in je interieur genieten! 

WIM HENDRICKXWIM HENDRICKX
10:13 08 Jun 22
Zeer mooie showroom ,zeer mooi materiaal en geplaatst door vakmensen.Top
Danny VermeulenDanny Vermeulen
05:13 19 May 22
Heel vriendelijk onthaal en met zeer goede kennis van hun producten.Mooie toonzaal.Ze nemen er ook de tijd voor de nodige uitleg.
Salina PeetermansSalina Peetermans
15:34 18 May 22
Super tevreden! Mooie toonzaal, verkoper die weet waarover hij praat! Deur is mooi afgewerkt en netjes geplaatst. 10 jaar garantie, veel meer als op andere plekken!
Mieke ColemontMieke Colemont
09:39 20 Feb 22
Van het begin tot het einde een zeer goede service! Steeds bereikbaar, goede opvolging van de werkzaamheden, top plaatsing, ... kortom een echte aanrader voor goed vakmanschap!
Damien WalgraveDamien Walgrave
10:00 12 Feb 22
Meedenken en over het ontwerp - Tijdige levering - Perfecte afwerking - Vriendelijke plaatsing - Alles netjes achtergelaten - Factuurbedrag zoals in de offerte (geen verborgen kosten) - 5 sterren !
Sara WyndaeleSara Wyndaele
19:17 03 Feb 22
Super service, top kwaliteit, top team.Blij met het resultaat 😍Een echte aanrader!
Danny SempelsDanny Sempels
17:06 01 Feb 22
Ook al hadden we slechts een kleine vraag/probleem, we werden goed geïnformeerd en snel verdergeholpen. Een extra bonus was de erg mooie afwerkingsgraad van de handgreep en voortreffelijke plaatsing. Zeker aan te bevelen.
Erwin GermeysErwin Germeys
16:35 31 Jan 22
Een stalen deur gekocht.Van bij aanvang zeer aangenaam contact en zeer goede opvolging!Alle afspraken van opmeting tot plaatsing perfect nagekomen.De deur ziet eruit als een pareltje, door echte vakmensen gemaakt en geplaatst.Als je op zoek bent naar echte prijs/kwaliteit een aanrader!
Kim De WagterKim De Wagter
18:14 27 Jan 22
Giuliano en zijn ploeg leveren maatwerk op topniveau. Van ontwerp, productie tot plaatsing met de grootste zorg gedaan. Met een prachtig eindresultaat! Bedankt mannen!
Sally vertessenSally vertessen
15:11 16 Jan 22
Top bedrijf! Top kwaliteit! Top resultaat!Super blij met de geplaatste materialen, ook service was zoals het moest zijn. Een aanrader.
Bert RijkenBert Rijken
14:36 29 Jun 21
Niels Van WinckelNiels Van Winckel
10:10 28 Feb 20
Ducanox levert kwalitatief en knap werk, een echte aanrader!
petra daemenpetra daemen
15:59 20 Feb 20
In twee woorden : gedreven vakmanschap. Afspraken werden nagekomen, resultaat was perfect. Hier haalt men nog eer uit zijn werk!
Philippe TielensPhilippe Tielens
04:16 22 Aug 18
Top bedrijf ! Mooie afwerking...
Rita PetitjeanRita Petitjean
19:31 06 Feb 16
Super service! Super vriendelijk! Zeker een aanrader.
js_loader

Benieuwd naar de prijs voor jouw stalen trap?

Neem contact op om jouw plannen te bespreken. Je krijgt persoonlijk advies op maat en ontvangt een vrijblijvende offerte.

Graag ons staal aan het werk zien? Neem een kijkje in onze virtuele showroom of kom ter plekke langs in Halen!

Onze aanpak

Maak een afspraak bij jou thuis om je wensen te bespreken. Graag eerst ons staal aan het werk zien? Bezoek onze showroom!

Wij doen de technische opmeting en maken een 3D-tekening zodat je een perfect beeld krijgt van het eindresultaat.

Jouw stalen trap wordt met veel zorg vervaardigd in ons eigen atelier in Halen. We houden je steeds op de hoogte doorheen het proces.

Op het afgesproken tijdstip komen we jouw stalen trap plaatsen. Dat doen we met veel oog voor detail. We laten alles proper en piekfijn achter.

Vraag een vrijblijvende offerte aan


Ik heb interesse in(Required)
Je leerde ons kennen via
Graag foto’s van de bestaande situatie en eventueel ook enkele afmetingen:
Drop files here or
Max. file size: 20 MB.
    This field is for validation purposes and should be left unchanged.

    Vertel ons meer

    over jouw project.