fbpx

op maat gemaakt     |     productie in eigen atelier     |     17 jaar ervaring

op maat gemaakt

productie in eigen atelier

17 jaar ervaring

Hoe kies je de juiste poort voor je oprit of tuin?

Poort

Er zijn vandaag ontzettend veel mogelijkheden in het afsluiten van je tuin of oprit. De belangrijkste vraag die je je moet stellen is waarom je een poort wil plaatsen. Heb je graag meer privacy? Meer veiligheid? Of ga je eerder voor het uitzicht? Op basis daarvan zal je ideale poort er wat anders uitzien.

Een schuifpoort of een draaipoort?

Een schuifpoort bestaat uit één stuk en kan volledig openschuiven naar één kant. Een schuifpoort kan je zowel op rails plaatsen als zwevend. Een draaipoort bestaat meestal uit twee stukken, maar kan ook uit één stuk bestaan. Een draaipoort of vleugelpoort is bevestigd aan kolommen of aan je hekwerk. Je kan de verdeling van de poort ook volledig zelf samenstellen. Ga je voor twee gelijke delen of ga je voor een kleiner en een groot deel, alles kan. Zowel een draaipoort als een schuifpoort kan je in alle stijlen laten uitvoeren zodat deze perfect bij jouw thuis past!

 

Heb je voldoende ruimte?

Een schuifpoort kies je meestal voor de plaatsbesparing in de diepte. Bijvoorbeeld als je dus onvoldoende ruimte hebt op je oprit als de poort open staat en je je auto moet parkeren. Ook als je veel ruimte moet overbruggen in de breedte kies je beter voor een schuifpoort. Het is echter niet zo dat je een schuifpoort altijd plaatst als je gaat voor plaatsbesparing, aangezien je in de breedte wel voldoende ruimte moet hebben. Doorgaans moet je rekenen dat je een vrije ruimte nodig hebt van de doorgangslengte + 40%. Is de ruimte in de breedte eerder beperkt maar heb je voldoende ruimte in de diepte? Dan kies je best voor een draaipoort

 

Geen beperkingen in de ruimte? Kijk dan naar het gebruiksgemak

Een schuifpoort is eenvoudig in gebruik omdat je weinig handelingen nodig hebt. Zowel bij het openen, sluiten en vergrendelen van de poort, aangezien je bij een draaipoort of dubbele poort beide vleugels moet hanteren. Ook wanneer je kiest voor een geautomatiseerde poort heb je bij een schuifpoort maar 1 aandrijving nodig in tegenstelling tot een draaipoort die er 2 nodig heeft.

 

Een gesloten of open poort?

Een voor de hand liggend voordeel van een gesloten poort is de privacy. Zo kan je je tuin en oprit volledig afsluiten. Indien je in een een drukke of luide straat woont kan een dichte poort er ook voor zorgen dat je geluidshinder kan tegengaan zodat je in stilte van je terras of tuin kan genieten.

Waarom zou je dan voor een poort met doorkijk kiezen? Als de rest van je tuin redelijk afgesloten is en je wil niet in een videofoon investeren is het moeilijk te zien wanneer je bezoek hebt en er iemand voor je poort hebt staan. 

Op zoek naar de best of both worlds? Dan kunnen we ook werken met overlappende lamellen zodat je zelf nog naar buiten kan kijken terwijl je van de straatkant moeilijker naar binnen kan kijken.

 

Een prijs op maat voor je metalen poort.

Benieuwd hoeveel jouw unieke project op maat kost? Wij maken graag een vrijblijvende offerte. Contacteer ons of kom eens langs in de showroom voor meer informatie. Nieuwsgierig naar onze reeds gerealiseerde projecten? Bekijk al onze realisaties en laat je inspireren!

WIM HENDRICKXWIM HENDRICKX
10:13 08 Jun 22
Zeer mooie showroom ,zeer mooi materiaal en geplaatst door vakmensen.Top
Danny VermeulenDanny Vermeulen
05:13 19 May 22
Heel vriendelijk onthaal en met zeer goede kennis van hun producten.Mooie toonzaal.Ze nemen er ook de tijd voor de nodige uitleg.
Salina PeetermansSalina Peetermans
15:34 18 May 22
Super tevreden! Mooie toonzaal, verkoper die weet waarover hij praat! Deur is mooi afgewerkt en netjes geplaatst. 10 jaar garantie, veel meer als op andere plekken!
Mieke ColemontMieke Colemont
09:39 20 Feb 22
Van het begin tot het einde een zeer goede service! Steeds bereikbaar, goede opvolging van de werkzaamheden, top plaatsing, ... kortom een echte aanrader voor goed vakmanschap!
Damien WalgraveDamien Walgrave
10:00 12 Feb 22
Meedenken en over het ontwerp - Tijdige levering - Perfecte afwerking - Vriendelijke plaatsing - Alles netjes achtergelaten - Factuurbedrag zoals in de offerte (geen verborgen kosten) - 5 sterren !
Sara WyndaeleSara Wyndaele
19:17 03 Feb 22
Super service, top kwaliteit, top team.Blij met het resultaat 😍Een echte aanrader!
Danny SempelsDanny Sempels
17:06 01 Feb 22
Ook al hadden we slechts een kleine vraag/probleem, we werden goed geïnformeerd en snel verdergeholpen. Een extra bonus was de erg mooie afwerkingsgraad van de handgreep en voortreffelijke plaatsing. Zeker aan te bevelen.
Erwin GermeysErwin Germeys
16:35 31 Jan 22
Een stalen deur gekocht.Van bij aanvang zeer aangenaam contact en zeer goede opvolging!Alle afspraken van opmeting tot plaatsing perfect nagekomen.De deur ziet eruit als een pareltje, door echte vakmensen gemaakt en geplaatst.Als je op zoek bent naar echte prijs/kwaliteit een aanrader!
Kim De WagterKim De Wagter
18:14 27 Jan 22
Giuliano en zijn ploeg leveren maatwerk op topniveau. Van ontwerp, productie tot plaatsing met de grootste zorg gedaan. Met een prachtig eindresultaat! Bedankt mannen!
Sally vertessenSally vertessen
15:11 16 Jan 22
Top bedrijf! Top kwaliteit! Top resultaat!Super blij met de geplaatste materialen, ook service was zoals het moest zijn. Een aanrader.
Niels Van WinckelNiels Van Winckel
10:10 28 Feb 20
Ducanox levert kwalitatief en knap werk, een echte aanrader!
petra daemenpetra daemen
15:59 20 Feb 20
In twee woorden : gedreven vakmanschap. Afspraken werden nagekomen, resultaat was perfect. Hier haalt men nog eer uit zijn werk!
Philippe TielensPhilippe Tielens
04:16 22 Aug 18
Top bedrijf ! Mooie afwerking...
Rita PetitjeanRita Petitjean
19:31 06 Feb 16
Super service! Super vriendelijk! Zeker een aanrader.
js_loader