fbpx

op maat gemaakt     |     productie in eigen atelier     |     18 jaar ervaring

op maat gemaakt

productie in eigen atelier

18 jaar ervaring

Metalen poorten op maat

Een metalen poort is een pronkstuk van jouw woning en tuin, maar vandaag de dag ook onmisbaar. Aan de ene kant geeft het je woning een verzorgde uitstraling en is het een blikvanger voor passanten en bezoekers. Aan de andere kant zorg je ook voor extra veiligheid en privacy, zeker wanneer je kinderen of huisdieren hebt. 

Metalen poorten of stalen poorten hebben als voordeel dat het een zeer sterk materiaal is, ontzettend duurzaam en slijtvast is. Je kan kiezen voor allerlei soorten uitvoering en er is weinig onderhoud aan.  

Voor een mooi resultaat sluit je een poort best naadloos aan op de stijl van je woning zodat deze volledig tot zijn recht komt en dit één mooi geheel vormt. Onze poorten worden op maat getekend en gemaakt in ons eigen atelier, waardoor je ontzettend veel mogelijkheden krijgt en we een uniek design kunnen creëren dat het beste past bij je thuis. 

Waarom kiezen voor een poort in metaal of staal?

Het voordeel dat een metalen poort of stalen poort heeft, is dat het een zeer sterk materiaal is. Mits juiste bewerking en plaatsing gaat het een leven lang mee en is er weinig onderhoud aan. Aangezien poorten veel weersomstandigheden moeten trotseren is het belangrijk een kwalitatieve poort te kiezen met kwalitatieve materialen. 

Voor het afsluiten van een oprit bestaan er verschillende soorten poorten. Deze worden vaak gecombineerd met een tuinafsluiting of hekwerk. 

Draaipoorten of vleugelpoorten

Met een draaipoort kan je je oprit op een stijlvolle manier afsluiten. Deze poorten kunnen zowel naar binnen als naar buiten gedraaid worden. De ruimte die ingenomen wordt bij het openzwaaien van de poort kan redelijk groot zijn. Hou hier dus zeker rekening mee bij de plaatsing en het gebruik van de poort.

Schuifpoorten

Een schuifpoort wordt op een rail gemonteerd of is zelfdragend zodat de poort in één geheel zijdelings kan wegschuiven. Hou er rekening mee dat je oprit breed genoeg moet zijn zodat er geen plaatstekort is als de poort geopend wordt. Het voordeel van dit type poort is dat je geen plaats moet voorzien voor openzwaaiende vleugels.

Schuifpoorten

Een schuifpoort wordt op een rail gemonteerd of is zelfdragend zodat de poort in één geheel zijdelings kan wegschuiven. Hou er rekening mee dat je oprit breed genoeg moet zijn zodat er geen plaatstekort is als de poort geopend wordt. Het voordeel van dit type poort is dat je geen plaats moet voorzien voor openzwaaiende vleugels.

Soorten metalen poorten

Gesloten of open metalen poorten

Met een gesloten poort in metaal creëer je complete privacy tussen je woning en de buitenomgeving. Dieven hebben geen zicht meer op je persoonlijke bezittingen en ook pottenkijkers zijn er aan voor de moeite. Je kan ook kiezen voor een poort met horizontale of verticale lamellen. Het open karakter van dit type poort verhoogt ook de waakzaamheid en voorkomt blinde punten in je camerabeveiliging.   

Enkele of dubbele metalen poorten

Draaipoorten zijn verkrijgbaar in een dubbele uitvoering, met twee opendraaiende vleugels. Zo’n dubbele poort is handig om grote afstanden te overbruggen. Vaak geven zij meer cachet en worden zij voornamelijk ingezet als sierpoorten.

Extra comfort met een automatisch poort

Als je echt voor comfort wil gaan, dan kan je voor de plaatsing van een automatische poort kiezen. Je hoeft dan niet meer zelf de poort op te heffen of open te duwen. 

Je kan een elektrische poort op verschillende manieren bedienen. Je kan ze bijvoorbeeld openen en sluiten met een afstandsbediening, via een schakelaar of met een codeklavier. Door te kiezen voor een automatische poort maak je het leven net weer dat tikkeltje aangenamer. Zo heb je niet alleen meer privacy maar ook een verhoogd veiligheidsgevoel. 

Mogelijke opties en combinaties:

 • Brievenbus zuil/kolom met huisnummer
 • Inbouw/opbouw van een videophone
 • Combinatie-openingsmodule met garagepoort
 • Extra codeklavier of afstandsbediening
 • Grondstop en/of eindstop
 • Motor met standaard of High-Speed openingssnelheid
 • Motor met knikarm (vooral bij smeed-poorten)
 • Ondergrondse motoren

Welke service bieden wij?

 • Kies zelf de werkverdeling. Wil je zelf enkele werken uitvoeren of alles uitbesteden aan Ducanox? 
 • Indien nodig verwijderen we de oude poort en voeren al het afval weg.
 • We kunnen, in overleg, alle elektriciteitsvoorzieningen plaatsen voor de automatisering en parlofoon/videofoon. 
 • We voeren alle graaf- en betonwerken uit. 
 • We monteren en plaatsen de metalen tuinpoort zodat deze gebruiksklaar is. 

Wij plaatsen:

 • Bij particulieren thuis 
 • Aan de ingang van appartementencomplexen of garageboxen 
 • Op bedrijfsterreinen en parkings
WIM HENDRICKXWIM HENDRICKX
10:13 08 Jun 22
Zeer mooie showroom ,zeer mooi materiaal en geplaatst door vakmensen.Top
Danny VermeulenDanny Vermeulen
05:13 19 May 22
Heel vriendelijk onthaal en met zeer goede kennis van hun producten.Mooie toonzaal.Ze nemen er ook de tijd voor de nodige uitleg.
Salina PeetermansSalina Peetermans
15:34 18 May 22
Super tevreden! Mooie toonzaal, verkoper die weet waarover hij praat! Deur is mooi afgewerkt en netjes geplaatst. 10 jaar garantie, veel meer als op andere plekken!
Mieke ColemontMieke Colemont
09:39 20 Feb 22
Van het begin tot het einde een zeer goede service! Steeds bereikbaar, goede opvolging van de werkzaamheden, top plaatsing, ... kortom een echte aanrader voor goed vakmanschap!
Damien WalgraveDamien Walgrave
10:00 12 Feb 22
Meedenken en over het ontwerp - Tijdige levering - Perfecte afwerking - Vriendelijke plaatsing - Alles netjes achtergelaten - Factuurbedrag zoals in de offerte (geen verborgen kosten) - 5 sterren !
Sara WyndaeleSara Wyndaele
19:17 03 Feb 22
Super service, top kwaliteit, top team.Blij met het resultaat 😍Een echte aanrader!
Danny SempelsDanny Sempels
17:06 01 Feb 22
Ook al hadden we slechts een kleine vraag/probleem, we werden goed geïnformeerd en snel verdergeholpen. Een extra bonus was de erg mooie afwerkingsgraad van de handgreep en voortreffelijke plaatsing. Zeker aan te bevelen.
Erwin GermeysErwin Germeys
16:35 31 Jan 22
Een stalen deur gekocht.Van bij aanvang zeer aangenaam contact en zeer goede opvolging!Alle afspraken van opmeting tot plaatsing perfect nagekomen.De deur ziet eruit als een pareltje, door echte vakmensen gemaakt en geplaatst.Als je op zoek bent naar echte prijs/kwaliteit een aanrader!
Kim De WagterKim De Wagter
18:14 27 Jan 22
Giuliano en zijn ploeg leveren maatwerk op topniveau. Van ontwerp, productie tot plaatsing met de grootste zorg gedaan. Met een prachtig eindresultaat! Bedankt mannen!
Sally vertessenSally vertessen
15:11 16 Jan 22
Top bedrijf! Top kwaliteit! Top resultaat!Super blij met de geplaatste materialen, ook service was zoals het moest zijn. Een aanrader.
Bert RijkenBert Rijken
14:36 29 Jun 21
Niels Van WinckelNiels Van Winckel
10:10 28 Feb 20
Ducanox levert kwalitatief en knap werk, een echte aanrader!
petra daemenpetra daemen
15:59 20 Feb 20
In twee woorden : gedreven vakmanschap. Afspraken werden nagekomen, resultaat was perfect. Hier haalt men nog eer uit zijn werk!
Philippe TielensPhilippe Tielens
04:16 22 Aug 18
Top bedrijf ! Mooie afwerking...
Rita PetitjeanRita Petitjean
19:31 06 Feb 16
Super service! Super vriendelijk! Zeker een aanrader.
js_loader

Een prijs op maat voor je metalen poort

Benieuwd hoeveel jouw draai- of schuifpoort kost? Wij maken graag een offerte. Contacteer ons of kom eens langs in de toonzaal voor meer informatie.

Onze aanpak

Maak een afspraak bij jou thuis om je wensen te bespreken. Graag eerst ons staal aan het werk zien? Bezoek onze showroom!

Wij doen de technische opmeting en maken een 3D-tekening zodat je een perfect beeld krijgt van het eindresultaat.

Jouw metalen poort wordt met veel zorg vervaardigd in ons eigen atelier in Halen. We houden je steeds op de hoogte doorheen het proces.

Op het afgesproken tijdstip komen we jouw stalen trap plaatsen. Dat doen we met veel oog voor detail. We laten alles proper en piekfijn achter.

Vraag een vrijblijvende offerte aan


Ik heb interesse in(Required)
Je leerde ons kennen via
Graag foto’s van de bestaande situatie en eventueel ook enkele afmetingen:
Drop files here or
Max. file size: 20 MB.
  This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Vertel ons meer

  over jouw project.